Förbundet firade tioårsjubileum

Lördagen den 23 november firade Förbundet Arbetarsolidaritet sitt tioårsjubileum med en enklare tillställning i Västerås. Medlemmar och sympatisörer samt de inbjudna gästerna från 1970-talets Förbundet Arbetarmakt var på plats.


Det hela inleddes med en genomgång av Förbundet Arbetarsolidaritets historia från starten 2009 och det arbete man utfört och konflikter man stöttat arbetare i. Det konstaterades att cirka en halv miljon totalt samlats in i Stridsfonden och minnesbilder blandades med diskussioner om olika konflikter och läget för arbetarklassen det senaste decenniet.

Efter en bensträckare var det en gästföreläsning av Nisse Carlén från Förbundet Arbetarmakt, som dessutom hade med sig ett par kamrater från den tiden som hjälptes åt att svara på frågor som uppstod. Detta följdes av en middag och fest där diskussionerna och erfarenhetsutbyten kunde fortsätta.


Skål för de första tio åren! Arbetarklassen är tillbakapressad, och den öppna konfliktnivån på arbetsplatserna har under åren förbundet verkat varit förhållandevis låg. Samtidigt saknas det inte motsättningar och klassamhället har snarare brutaliserats, med allt större klyftor mellan den rika eliten och oss andra, mellan arbetare och tjänstemän, med osäkerhet och skiktningar inom klassen – och den officiella ”arbetarrörelsen” blir allt mer splittrad. Ingen kan peka några självklara vägar framåt, men för oss i förbundet råder inga tvivel om att den självständiga rörelsen och kampen från arbetarklassen är central. Och vi kommer fortsätta uppmärksamma och stödja denna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *