Boksläpp: ”Slutsnackat” + Föreläsning + Workers Memorial Day + Fest!

Förbundet Arbetarsolidaritet bjuder in alla intresserade till en eftermiddag och kväll i Norrköping den 25 april på temat arbetsplatskamp. Evenemanget inleds med presentationen av den nya boken ”Slutsnackat” (Frances Tuuloskorpi), tätt följt av ett föredrag om organiseringen av bemanningsanställda (André Börvall). Framåt kvällen arrangerar vi en minnesstund för de som årligen dör till följd av sina arbeten (Workers Memoral Day) och avslutar med en liten fest.

13:00 – Boksläpp: ”Slutsnackat” med Frances Tuuloskorpi. Frances berättar om den tredje boken hon sammanställt i sin serie om folkrörelse på arbetsplatserna. I denna får vi läsa om hur bland annat brevbärare, tågvärdar, sopgubbar och sjuksköterskor kämpat mot försämringar på jobbet och för bättre arbetsvillkor. Boksläppet följes av gemensamma diskussioner. Lokal: ABF Bergslagsgården, Norrköping.

Läs mer: https://folkrorelselinjen.wordpress.com/2015/03/26/antligen-snart-slutsnackat/

15:00 – Föreläsning med André Börvall, stridbar klubbordförande för Profficeklubben på ICA-lagret i Helsingborg. Nyligen sparkad från företaget pga sitt fackliga engagemang tillsammans med andra bemanningsanställda. Föreläsningen följes av gemensamma diskussioner. Lokal: ABF Bergslagsgården, Norrköping.

Läs mer: https://www.facebook.com/groups/328108570717845/

17:30 – Minnesstund. Högtidlighållande av Workers Memorial Day 2015. För fjärde året i rad hedrar vi de som årligen dör till följd av sina arbeten. Samling på Laxholmstorget i anslutning till Arbetets museum, några minuters gångväg från ABF Bergslagsgården. Ta med blommor och ljus.

19:00 – Fest! Mer information kommer snart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *