Förbundet Arbetarsolidaritets femte kongress

Lördagen den 2 november höll Förbundet Arbetarsolidaritet sin femte kongress, denna gång i Norrköping.

En ny förbundsstyrelse och olika förtroendeposter och arbetsgrupper tillsattes. Linda Kreuzinger, 27-årig vårdarbetare från Göteborg valdes till ny förbundsordförande och som övriga ledamöter av förbundsstyrelsen valdes Sebastian Carlsson, Norrköping, Andree Kjellström, Uppsala, Ulf Johansson och Martin Franzén Malmö.

Som motttagare av Stridsfondens årliga pris, Arbetare till Arbetare, utsågs Atbin Kyan och Iraj Yekerusta som tillsammans med sina arbetskamrater på ett LSS-boende i Partille, organiserat sig utomfackligt, bedrivit envis kamp mot dåliga arbetsförhållanden på gruppboendet och trotsat kommunens försök att tysta dem. Priset kommer att delas ut vid ett öppet möte på ABF-huset i Stockholm den 14 december. Då kommer årets pristagare att själva berätta om kampen på LSS-boendet och i Partille kommun.

Mer information om mötet kommer att publiceras senare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *