Stöd från Stridsfonden till hotad fackföreningsrepresentant

Förbundet Arbetarsolidaritet har beslutat att Stridsfonden solidariskt ska bidra med 3 000 kronor till den fackföreningsrepresentant som misshandlats och hotats av ett kriminellt gäng i samband med en arbetsplatskonflikt. Personen kan på grund av omständigheterna för tillfället inte arbeta.

Det är med bestörtning och vrede som Förbundet Arbetarsolidaritet möts av informationen att en facklig representant från Syndikalisterna utsatts för våld och hot i samband med en arbetskonflikt. Allt sedan bemanningsföretagen legaliserades av den dåvarande socialdemokratiska regeringen har denna bransch blivit ett tillhåll för grov kriminalitet och orsakat problem för de som arbetar inom exempelvis restaurangbranschen.

Förbundet Arbetarsolidaritet kräver att detta hänsynslösa utnyttjande av arbetare upphör och att uthyrning av arbetskraft åter blir olagligt. Samtidigt kan vi aldrig vika oss för hot och uppmanar alla arbetare att ställa sig solidariska med den drabbade och ge moraliskt och praktiskt stöd, samt att intensifiera kampen mot den arbetarfientliga bemanningsbranschen.

Förbundet Arbetarsolidaritets styrelse, 12-07-12

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *