Manifestation och diskussionsmöte i Norrköping

Lördagen den 12 november deltog Arbetarsolidaritet Norrköping i manifestationen ”Låt dom rika betala sin egen kris!”

Ett 60-tal personer hade samlats denna dimmiga lördagsmorgon för att symboliskt sätta ner foten. Det är sannerligen inte våran kris på något sätt, trots att dom försöker få oss att tro det, men det är som vanligt arbetarna som får betala för den genom försämrade villkor, reallönesänkningar, ökad arbetstakt och varsel till höger och vänster trots vinster i miljonklassen.

Talade på manifestationen gjorde, förutom Arbetarsolidaritet Norrköping, även SALO, Verdandi, Vänsterns Studentförbund och Vänsterpartiet.

Manifestationen följdes upp med ett öppet diskussionsmöte på ABF som behandlade jakten på arbetslösa, slaveri-systemet som är FAS3 och bemanningsföretagens ökade dominans på arbetsmarknaden. Deltagandet var gott med runt 50 besökare.

Arbetarsolidaritet Norrköpings hade ett bokbord på plats vilket var välbesökt och responsen gällande Förbundet, Stridsfonden och
vårat budskap var oerhört positivt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *