Strejk i Londons tunnelbana

Under söndagen inleddes en strejk i solidaritet med Arwyn Thomas, en fackligt aktiv tågchaufför som blev avskedad efter en längre tid av konflikter mellan ledning och arbetare i London Metro. Han anklagades för ha verbalt attackerat ledningspersonal och strejkbrytare under konflikten 2010 och detta låg till grund för hans avskedande.

The Rail, Maritime and Transport union som företräder Arwyn anklagar ledningen för att ha avskedat honom för hans långa fackliga engagemang och kräver hans omedelbara återanställning. Mellan 1 000 och 1 500 tågchaufförer och annan personal beräknas delta i denna 4-dagars aktion och London Underground fruktar att konflikten kommer påverka resande under den pågående Wimbledon-turneringen i tennis.

För vidare uppdateringar: http://www.rmt.org.uk/

Viktor Lundström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *