Stöduttalande till sopåkarna

Förbundet Arbetarsolidaritet uttrycker härmed vårt fulla stöd till de i Transport organiserade sopåkarna som sedan den 11 maj satt övertid, mertid, inhyrningar och nyanställningar i blockad sedan de inte fått sina krav tillgodosedda av Bilarbetsgivarna.

Sopåkarna och Transport kämpar bland annat för att införa belastningsmätare och för att det premielönsystem som gäller i Stockholm skall gälla över hela landet. Arbetsgivarna vill införa ett annat, fast lönesystem – vilket i många fall skulle leda till flera tusen kronor mindre i månaden för samma mängd arbete.

Detta är en del av en kamp mot försämrade arbetsvillkor som har pågått i flera år och aktualiseras vid varje ny upphandling och vi anser att det är helt rätt att man tar strid – vägra stå med mössan i hand!

Förbundet Arbetarsolidaritet önskar alla sopåkare lycka till och uppmanar alla arbetare, fackklubbar, andra arbetarorganisationer och allmänhet ställa sig solidariska med sopåkarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *