Förbundet expanderar norrut

Förbundet kan med glädje meddela att det nu också håller på att etablera sig i Norrland. Verksamhet är under planering i Umeå och intresserade är mycket välkomna att ta kontakt.

– Vi börjar enkelt, med bildningsarbete och propaganda i första hand. Framöver har vi lite planer på arbetarträffar och infomöten här uppe i norr. Sen får vi se vad vi kan göra efter det, någon form av verksamhet för att stärka Stridsfonden är också i planeringsstadiet, säger Stellan, representant för Förbundet Arbetarsolidaritet i Umeå.

Än så länge finns ingen lokalgrupp i Umeå men väl ett litet gäng som ställer sig bakom förbundets idéer. Dessa hälsar att det finns intresse att skapa något mer konkret framöver.

– Desto fler vi blir, desto mer kan vi också göra. Det finns många berättelser, tips och trix och andra smarta idéer på arbetsplatserna både förr och nu som borde spridas.
– Förbundet är ju inget parti, fackförening eller allmänpolitiskt projekt bland så många andra vilket känns skönt, utan fokus kommer vara kring arbetsplatskampen och bygget av Stridsfonden, säger Stellan.

Gruppen välkomnar alla som vill delta i just den verksamheten. De kommer snart också börja dra igång med studier.
– Det är bara att höra av sig, det är ju lite avstånd mellan folk, men tillsvidare så tar vi gärna emot intresse från hela Norrland.

Vill man komma i kontakt med Förbundet Arbetarsolidaritets verksamhet i Umeå så kan man nå dem på umea@arbetarsolidaritet.org

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *