Halens sparkar arbetare – ersätter med bemanningsföretag

Det svenska postorderföretaget Halens, som även äger Cellbes, meddelade under måndagen att de sparkar 25 arbetare i Borås för att istället ersätta dem med inhyrda. Detta efter att en delförhandling med Handels angående de 125 arbetare företaget varslade i somras avslutades i oenighet, rapporterar Borås Tidning.

Företaget menar att det råder arbetsbrist då man valt att flytta en del av verksamheten utomlands och vill nu göra sin personalstyrka mer flexibel genom att hyra in arbetarna. Att det skulle vara tal om någon arbetsbrist förnekas dock av fackförbundet Handels som påtalar att företaget redan idag har inhyrd personal och menar att snacket om arbetsbrist enbart är ett svepskäl för att ersätta fasta jobb med bemanningsföretag.

– Vi anser inte att det är någon arbetsbrist. Vi jobbar över både på Halens och Cellbes och vi har massor av inhyrda. Företaget sviker nu sina trotjänare, säger Lennart Bäck, ordförande i den lokala fackklubben, till tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *