Stöd från Stridsfonden till Bernsarbetarna

Ett ekonomiskt stöd på 4 000 kronor betalades nyligen ut till två av städarna på Berns i Stockholm. De två städarna, Jorge och Javier, förlorade sina jobb i samband med företagets utrensning av fackligt aktiva arbetare.

Ett ekonomiskt stöd på 4 000 kronor delades lördag den 19 juni ut till två av städarna på Berns i Stockholm. De två städarna, Jorge och Javier, förlorade sina jobb i samband med företagets utrensning av fackligt aktiva arbetare, och deras fackliga engagemang har gjort det svårt för dem att hitta nya anställningar på grund av branschens svartlistning. Tillsammans med fem andra städare på Berns har de tagit strid mot långvariga missförhållanden på arbetsplatsen.

Städarna är medlemmar av Syndikalistiska Registret av SAC som sedan februari har satt Berns i facklig blockad. Konflikten har tärt hårt på arbetarna, inte minst ekonomiskt, och vi hoppas att den summa de tilldelats från Stridsfonden, om än liten, täcker en del pressande levnadskostnader och inspirerar dem att kämpa vidare.

Läs mer om konfliken på SACs hemsida: https://www.sac.se/Aktuellt/Nyheter/Bakgrund-till-den-fackliga-blockaden-av-Berns-salonger2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *