Hamnblockad av israeliska varor

Imorgon börjar Svenska Hamnarbetarförbundets blockad av israeliska varor och fartyg. Efter hot om repressalier från arbetsgivarsidan valde fackförbundet att lägga ett nytt modifierat varsel.

Som vi tidigare rapporterat om kommer Svenska Hamnarbetarförbundet genomföra en blockad mot israeliska varor och fartyg efter Israels attack mot Ship to Gaza-konvojen. Man genomför denna tillsammans med kamrater i Norge och Sydafrika. Efter hot om repressalier mot enskilda medlemmar från arbetsgivarhåll har Hamnarbetarförbundet dock valt att modifiera sitt ursprungliga varsel en smula och senarelagt blockaden samt minskat dess omfattning med tre dagar.

Palestinska fackliga organisationer har uppmanat till sympatiblockader mot Israel så förutom Ship to Gaza-attacken finns nu ett rent fackligt syfte med blockaden då den israeliska blockaden av Gaza bland annat medfört en skenande arbetslöshet.

Blockaden kommer nu att äga rum mellan klockan 00.00 onsdag den 23 juni och klockan 24.00 tisdag den 29 juni 2010. Den sammanfaller då med den andra veckan av de norska hamnarbetarnas blockad.

Ola E

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *