Första maj med Arbetarsolidaritet!

Förbundet Arbetarsolidaritet deltog i första maj-firandet i Göteborg, Karlstad, Malmö och Uppsala. Här är ett axplock av dagen.

Förbundets Arbetarsolidaritets lokalklubb i Uppsala samlade cirka 25 personer bakom banderollen ”Klasskamp & Arbetarsolidaritet” när de deltog i vänsterns tåg. Vid samlingen talade förbundets representant, Jonas Karlsson, till de drygt 500 personerna som slutit upp i vårsolen. I talet gick han bland annat till angrepp mot IF Metall.
-Avtalsrörelsen visade att vi inte kan förlita oss på fackföreningarna. Det slöts ju direkt usla avtal som knappt garanterar reallönerna. Men värst är nog ändå sveket i bemanningsfrågan.

Han pekade på att IF Metall, förutom att slutit ett dåligt löneavtal också gått med på försämringar i återanställningsrätten och undantag i turordningsreglerna.

Vid Slottsbacken anslöt förbundets medlemmar och sympatisörer till Syndikalisternas tåg som samlade drygt hundra personer.

På kvällen hade lokalklubben inbjudit till första majfest. Ungefär hundra personer deltog i festligheterna där Saman Faramarxi läste poesi och representanter för förbundet talade. Tillresta medlemmar från Stockholm höll i bokbordet, mat och dryck serverades. När Storsien och Format äntrade scenen höjdes temperaturen och gästerna dansade loss till musiken. Festen blev mycket lyckad med många besökare, god stämmning, bra musik och inte minst ett bra ekonomiskt tillskott till Stridsfonden.

Göteborg

Förbundets representant talar på Järntorget i Göteborg

Malmö

Förbundsmedlemmar i Malmö på första maj

I Malmö hade förbundet en aktiv dag. Dagen började med informationsspridning och flygbladsbord i Folkets Park där Förbundet bjöd intresserade på kaffe och hembakade bullar. Under dagen fick vi väldigt bra respons av de som stannade upp vid vårat bord och många valde även att bidra ekonomiskt till stridsfonden. Senare under dagen deltog Förbundet i Syndikalisternas demonstrationståg tillsammans med många andra och vi samlade drygt ett trettiotal i vårat block och tågade under parollen ”Klass mot klass”. I årets första maj tåg räknade man till drygt 850 deltagare.

Lokalklubben arrangerade på kvällen ett 1:a maj firande på restaurang På Besök. Infobord fanns på plats såväl som insamlingsbössor, och kvällen till ära hade man Bruce Springsteen-tema på musik och pub-quiz. Stämningen var mycket god under hela kvällen och vi fick in bra med pengar i Stridsfondsbössorna.
Vi vill passa på att tacka alla kamrater som deltog och bidrog till en lyckad dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *