Euromaints arbetare: Det var vi på golvet som drog tillbaka alla varsel

Efter att arbetarna på Euromaint planerat aktioner mot företagets varsel har ledningen ändrat sig – varslen dras tillbaka. Genom organisering utanför fackets kontroll, har motstånd kunnat göras. Euromaints framskridna planer på att göra verkstaden till en ”projektorgansiation” och ta in bemanningsföretag har slagits tillbaka.

Pressmeddelande från Team Euromaint:

”Grattis för alla oss fast anställda! Idag (11 mars, red.) släppte Euromaint överraskat nyheten att alla varsel av fast anställda dras tillbaka. Officiellt hävdar man att det inte var nödvändigt pga av ”ökad orderingång”.

Det märkliga är att det aldrig har varit på tal om att uppsägningarna från första början skulle ske pga minskad orderingång. Ledningen hade bestämt sig för att uppsägningarna skulle ske för att verkstaden skulle bli en ”projektorganisation”. Senast för två veckor sedan avslutades de centrala förhandlingarna med seko i oenighet. Uppsägningarna skulle stå fast och möten hölls om att uppsägningarna skulle ske.

Det som egentligen händer bakom kulisserna är att alla anställda börjar organisera sig. Det fullkomligt kokar på golvet underifrån. Det är vi anställda som förbereder oss för att själva göra nått åt saken. Ledningen förstår därmed att spelet är över.

Team euromaint drar för närvarande tillbaka de planerade maskningsaktionerna med start den 29 mars. De fast anställda får dock inte glömma bort alla oss arbetskamrater som fortfarande är fast i bemanningsträsket. Fortfarande är över 50% av arbetskamraterna anställda i bemanningsföretag. De fast anställda måste därför fortsätta att driva kravet på att fler och fler arbetskamrater skall få en fast anställning och därmed säkra levnadsförhållanden.

Euromaintbloggen kommer definitivt att leva vidare. Efter beskedet idag kommer dock bloggen inte uppdateras fullt lika ofta som det har gjorts de senaste två veckorna. Vi skall också försöka bredda oss till att omfatta fler verkstöder i landet.

Men återigen. Grattis kamrater!

Team euromaint (TE)”

Arbetarnas blogg:
http://euromaint.wordpress.com/

Förbundet Arbetarsolidaritet glädjs åt den framgångsrika kampen mot varslen, och önskar Euromaints arbetare fortsatt framgång i kommande strider!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *