Stureplanscentern anklagar byggjobbare för att vara lata

Den liberala spolingen och tillika pressekreteraren för Centerpartiet, Jonas Pettersson, har lanserat en kampanjfilm om ”lata byggnadsarbetare” och den ”låga produktiviteten” där han hävdar att 33% av arbetsdagarna går till spillo inom svensk byggindustri.

1/10-del av dagen ska enligt Pettersson gå åt till att hämta och lämna verktyg, dricka kaffe och röka cigaretter heter det i filmen. Petterson närmar sig ett bygge en smällkall morgon kl 07.00 med kameran i högsta hugg och konstaterar att så gott som ingen produktion försiggår. Nej Jonas, vid minus 10-20 grader finns inte mycket att göra på fasaden på ett nytt hus, man kan undra varför inte Jonas gav sig in i huset med sina anklagelser, då hade han nog garanterat blivit upphissad i kranen till allmänt åtlöje.

Petterssons motiv är att det behövs ”ökad konkurrens” inom svensk byggbransch. Som vi alla vet är det samma gamla vanliga krav på minskade fackliga rättigheter, ökad byggtakt och att öppna upp för gästarbetare som får arbeta under slavliknande förhållanden utan några rättigheter över huvudtaget. Byggbranschen har flest dödsfall på svensk arbetsmarknad, som om det inte räcker ska det nu tullas ytterligare på säkerhet och takten ska drivas upp ännu mer enligt karriärister inom politiken som aldrig haft ett vanligt jobb själva, det är dags att sätta ner foten mot sådana här utspel och visa att det är nolltolerans som gäller!

David Eskilsson, byggnadsarbetare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *