Strejkhot gav avtal på Hemmakväll

Videobutikerna Hemmakväll i Stockholm har efter att arbetarna hotat med strejk gått med på att teckna kollektivavtal. 

Efter fem timmars förhandling tecknade ägarna till de fyra Hemmakväll-butikerna i Stockholm under måndagen, kollektivavtal med Handels. Det innebär att strejken som skulle inledas 22 juni, ställs in och de anställda kommer i fortsättningen att få ob-ersättning.

Kollektivavtalets försäkringspaket med bland annat avtalspension, sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring, träder i kraft 1 juli i år. Övriga delar i kollektivavtalet träder i kraft den 1 mars 2010. En av de stora skillnaderna för de anställda blir att de då kommer att få ob-ersättning för arbete på kvällar och helger.

En av Hemmakväll Stockholms två ägare, Jürgen Saville, menar att nu måste Handels jobba mot illegal nedladdning, så man behåller sysselsättningen i branschen.
Föga förvånande, har ägaren ingen som helst aning om vad en fackförening är till för. Men nu har han i alla fall lärt sig att man inte skall jävlas med de anställda. Arbetarna på Hemmakväll har visat att, beslutsamhet och enighet sätter arbetsköparna på plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *