Byggnads stämmer Entré Hotels för obetalda löner

Byggnads stämmer Entré Hotels till Arbetsdomstolen då de inte betalat ut någon lön till sju av byggarbetarna.

Sammanlagt krävs företaget på drygt 450 000 kronor plus ränta. Kraven rör sju polska byggnadsarbetare, som arbetade med att bygga hotellet men som inte fått ut sina löner. Byggnads har yrkat på drygt 300 000 kronor i obetalda löner och semesterersättning, vidare sammanlagt drygt 100 000 kronor i allmänt skadestånd till byggnadsarbetarna, samt 50 000 i skadestånd till Byggnads för avtalsbrott. Till detta kommer krav på ränta på pengarna. Hur stor summan blir beror på när pengarna betalas ut.

Entrè Hotels byggande av hotell Plaza i Örebro har kantats av skandaler. Bland annat har byggnadsarbetarna utsatts för asbest och parallellt med denna stämning driver Byggnads ett ärende där man menar att företaget begått 16 avtalsbrott av olika slag. Entré Hotels bygge blev förra året utsett till Årets Sämsta Bygge i Byggnadsarbetaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *