Vild strejk på Lagena

Klockan 05:30 måndag morgon gick arbetarkollektivet på Systembolagets lager Lagena i Jordbro ut i en vild strejk som svar på de varsel om uppsägning som tidigare lagts av företagsledningen. Strejken gäller även att man planerar att ersätta uppsagd personal med underbetald arbetskraft från bemanningsföretag. Man blockerade grindarna till lagret med privata bilar så att inga leveranser kunde föras in eller ut från anläggningen.

Senare på dagen tog man en paus i blockaden då kollektivavtalsslutande fackförbundet Handels (som de strejkande lämnat) inledde förhandlingar med företagsledningen. Polis var även vid företaget för att flytta blockerande fordon med bärgningsbilar. Tidpunkten för strejken är väl vald då efterfrågan på Systembolagets produkter är stor inför Midsommar. Systembolaget har fler leverantörer än Lagena men risken finns givetvis att uteblivna leveranser kan orsaka brist på vissa varor.

Förbundet Arbetarsolidaritet stödjer helhjärtat den vilda strejken och önskar arbetarkollektivet på Lagena lycka till med kampen. Kämpa på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *