Ytterliggare varsel på Lagena – Arbetare i uppror

Systembolagets dotterbolag Lagena, i södra Stockholm, varslade i September förra året fyrtiofem anställda. Nu har företaget åter varslat om uppsägning för ytterliggare trettiotre anställda, och arbetarna är i uppror.

Företagets VD, Per Öhagen kommenterar varslen med att -Det är nödvändigt för oss att anpassa företaget till nya förutsättningar där vi behöver en mer flexibel bemanning. Arbetarna på arbetsplatsen menar dock på motsatsen, enligt de siffror som företaget ska ha visat upp vid en förhandling ger enligt arbetaren Matti Holopainen ingen grund för ytterliggare varsel. Han menar att Systembolaget är snarare på väg mot en uppgång och försäljningen ökar som aldrig förr.

Lagenas ledning säger att det inte finns jobb åt alla, men samtidigt har man enligt Holopainen 30-40 personer inhyrda från bemanningsföretag som är verksamma på arbetsplatsen. Arbetarna menar på att det inte handlar om att det inte finns jobb, snarare att företagets ledning är ute efter vinstmaximering.

SVT:s inslag från Lagena: http://svt.se/2.33538/1.1565716/de_varslar_i_onodan?lid=puff_1565716&lpos=rubrik

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *