Sluta dalta med de rika (flygblad 1)

Den borgerliga regeringen har utan nämnvärt motstånd tillåtits attackera arbetarklassen. De har slaktat både vår a-kassa och vår sjukförsäkring, sålt ut det allmänna och tvingat ut folk i misär. Nu är det nog!

I fotspåren på den rådande ekonomiska krisen följer massarbetslöshet och socialutslagning. Företagen ser krisen som en förevändning för att kunna pressa tillbaka arbetarklassen. Arbetare sparkas på löpande band, turordningsregler och arbetsmarknadslagar kringgås, allt för att säkra företagets vinster. Samtidigt som de försöker sänka våra löner under förtäckta hot om uppsägningar, förser de sig själva med högre löner, aktieutdelningar, fallskärmsavtal, abnorma bonus- och pensionsavtal.

Men låt dig inte luras. Det är inte vi, utan kapitalet själva som skapar sin egen kris. Det enda som du lyckas rädda genom att försämra dina villkor och sänka din lön, är företagens och bolagsstyrelsernas vinster. Har du också tröttnat på detta svineri? Då är det dags att börja göra motstånd. Kämpa tillsammans i vardagen och på jobbet med eller utan facket.
Genom arbetarsolidaritet och självständig arbetsplatskamp kan vi sätta arbetsköparna och överklassen på plats. Kom med i motståndet och var med och bygg en ny arbetarrörelse som slutar dalta med de rika.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *