Uppsagd för att hon var gravid

Fick sparken när en hon berättade att hon var gravid. Nu stämmer Handels, företaget för brott mot bland annat jämställdhetslagen. 

Kvinnan fick arbete på en skönhetsstudio i Uppsala efter en provanställning. Enligt Handels stämningsansökan till domstolen, blev hon kort efter att hennes anställningskontrakt undertecknats, illamående på grund av sin begynnande graviditet. Hon valde då att stanna hemma ett par dagar, då hon mådde dåligt och inte orkade arbeta som vanligt. När hon kom tillbaka meddelande företaget att detta fruktansvärda tilltag, gjort att de var besvikna på henne och att hennes arbetstider skulle ändras. Kvinnan berättade då för sin chef att hon var gravid och inte stannat hemma för att hon var lat. Istället för att gratulera valde hennes arbetsköpare att några veckor senare be kvinnan att säga upp sig, vilket hon vägrade. Enligt stämningsansökan stod företaget fast vid att hon inte skulle arbeta kvar eftersom hon inte berättat om sin graviditet. Handels stämmer nu företaget på utebliven lön och för brott mot jämställdhetslagen och föräldraledighetslagen. Det är tyvärr allt för vanligt att arbetsköpare diskriminerar och kringgår de arbetsrättsliga avtal, som gäller vid både graviditet och uttag av föräldraledighet. Nu kan vi bar hoppas att domen får det att svida i arbetsköparens penningpung.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *