Framåtanda på Förbundet Arbetarsolidaritets 13:e kongress

Lördagen 18 september genomförde Förbundet Arbetarsolidaritet sin 13:e kongress. På grund av pandemin skedde den digitalt. Kongressen drog upp strategi för att stärka den självständiga arbetsplatskampen under kommande år och Gustaf Rutström återvaldes som ordförande.

– Vi ser fram emot att fortsätta propagera för och uppmuntra arbetarklassens självständiga klasskamp. Arbetarklassen kan bara lita till vår egen slagstyrka och den vill förbundet fortsätta stärka, säger Gustaf Rutström.

Under verksamhetsåret har förbundet bland annat delat ut priset ”Arbetare till Arbetare” till den oberoende fabrikstidningen Kvasten som med sina 150 nummer under 14 år har skapat en levande och kritisk röst från golvet på Volvo Personvagnars fabrik i Torslanda. En röst som skulle behövas på betydligt fler arbetsplatser.

Förbundet har även varit i kontakt med och visat stöd för arbetarna på Pågatågen där deras skyddsombud Ola Brunnström riskerade få sparken av påhittade svepskäl. Efter en massiv mobilisering av kollektivet på Pågatågen där dess resoluta hot om vild strejk fick cheferna att backa.

Under kommande år lovar Förbundet Arbetarsolidaritet att fortsätta att verka för att stärka solidariteten mellan arbetare, uppmärksamma och stödja arbetare i konflikt samt sprida förbundets idéer om den självständiga arbetarkampen. Vi uppmanar alla som vill stärka arbetarklassens självständiga styrka att ansluta som medlemmar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *