Åtal väcks två år efter björnattacken i Orsa

Sommaren 2017, närmare bestämt den 4 augusti, dödades en 18-årig sommarjobbare av en brunbjörn i Orsa Rovdjurspark.

I tisdags publicerade Åklagarmyndigheten ett pressmeddelande där kammaråklagare Gunnar Jonasson på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål i Stockholm uttalar sig: – Jag har i dag väckt åtal mot två personer för arbetsmiljöbrott innefattande vållande till annans död, grovt brott samt för arbetsmiljöbrott innefattande framkallande av fara för annan. Åtal väcks eftersom det har förekommit brister i Orsa Rovdjursparks arbetsmiljö- och säkerhetsarbete. Om dessa brister hade åtgärdats hade den aktuella händelsen med hög grad av sannolikhet inte inträffat.

Huvudförhandling kommer inledas våren 2020. De läsare som vill ta del av förundersökningsprotokoll kan kontakta Mora tingsrätt och uppge målnummer B 1512–17.

Hela pressmeddelandet:
https://www.aklagare.se/nyheter-press/pressmeddelanden/?newsId=3265676

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *