Fackförbund i gemensam WMD-manifestation utanför riksdagen

Med anledning av Workers Memorial Day, Arbetarnas minnesdag, arrangerar flera fackliga organisationer en gemensam manifestation under morgondagen i Stockholm. Unga Byggare, Seko Stockholm, Transport avdelning 5, Byggnads (medlemskrets 02 och 10) har gemensamt ställt sig bakom parollen ”Vi har fått nog – bättre arbetsmiljö nu!”

Fackförbunden kommer att samlas på Norrmalmstorg i morgon, 28 april, klockan 14.00, och inleda med att hålla en tyst minut för de som dödats på sina jobb under 2017. Därefter ska dom ta sig vidare mot Mynttorget/Riksdagen för att där hålla tal, samt lämna över 55 par arbetshandskar. Handskarna ska ses som en symbol för de 55 arbetare som minste sina liv på jobbet under fjolåret.

Redaktionen anser:
Bor du i Stockholm SKA du se till att sluta upp – oavsett politisk- eller fackförbundstillhörighet!
Facebook-event och fackens uttalande kring manifestationen: https://www.facebook.com/events/625329644483246
Artikel i ämnet: https://www.byggnadsarbetaren.se/55-handskar-overlamnas-ett-par-for-varje-dodsfall/
Bild: Lånad från facebookeventet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *