Tal vid stödmanifestation för Stockholms sopgubbar

Förbundsordförande Sebastian Karlssons tal på manifestationen till stöd för Stockholms sopgubbar 12/8

Hej. Jag heter Sebastian Karlsson och kommer från Norrköping. Anledningen till att jag står här framme och talar idag är att att jag är ordförande för förbundet Arbetarsolidaritet och att vi, med pengar från vår stridsfond i botten, tagit initiativ till den insamling för Stockholms sopgubbar som ni säkert sett i sociala medier eller läst om i olika tidningar.

Insamlingen pågår fortfarande och syftar till att hjälpa sopgubbarna med de kostnader som uppstår i och med deras rakryggade agerande gentemot RenoNordens löne- och villkorsdumpning. Just nu är insamlingsmålet 200 000 kr med cirka 170 000 kr insamlade. Ni kommer säkert se några av oss gå omkring med bössor och skramla här.

Förutom att uppmana alla här att stödja sopgubbarna på alla sätt de kan så skulle jag vilja ta tillfället i akt och rikta ett tack till Stockholms sopgubbar med familjer för det ni gör och går igenom, för hur det inspirerar andra arbetare runtom i landet att organisera oss och gemensamt agera mot problemen på våra arbetsplatser. Tack!

Stöd Stockholms sopgubbar – sätt stopp för RenoNorden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *