Tusen förlorar jobbet inom industrin

Ettusen visstidsanställda industriarbetare mister nu vid årskiftet jobbet enligt Dagens Arbetes rundringning till tio av de största företagen. Ett hundratal mister jobbet på Sandvik, två hundra försvinner från SSAB i Oxelesund. Nästan lika många får gå från Volvos två fabriker i Göteborg.

– Många här inne jobbar väldigt bra och ställer upp för företaget. Då känns det tråkigt att få gå, säger Marcus Andersson, som arbetar på Volvo lastvagnar i Göteborg, till Dagens Arbete.

Det är framförallt en minskad orderingång som börjas märkas av. Oron i Europa smittar av sig och visstidarna är de som försvinner först. Och på golvet vädras ett missnöje:

– Det gick mycket snack när de berättade att vi inte får vara kvar. Folk var väldigt besvikna. Och det är klart, när man hör att de går med plus tycker man att de kunde satsa på att utbilda oss istället, säger Marcus Andersson till Dagens Arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *