Stöduttalande till de protesterande arbetarna vid NCC

Vi i Arbetarsolidaritet Norrköping vill härmed uttrycka vårt fulla stöd till arbetarna vid NCC:s byggen i Linköping, Borensberg och Motala.

När arbetssituationen blir så pass orimlig att alla inte klarar av ackorden och när en lovad lönekompensation plötsligt uteblir så är det självklart att tålamodet tar slut. Att arbetsköparna NCC sedan gör sitt bästa för att i media svartmåla och skylla på byggarbetarna är förstås ytterligare ett stort svek. Vi har därför full förståelse för att man väljer att sjukskriva sig i protest mot detta.

Det är också helt uppåt väggarna att direkt från NCC:s sida hota med rättsliga åtgärder och böter, istället för att försöka föra en dialog med sina arbetare. Byggbranschen är en hård bransch, där många inte orkar ända fram till pensionsåldern och där dödsfallen är alldeles för många varje år.

Till arbetarna vid berörda byggen vill vi därför säga: Stå på er! Fortsätt kämpa för en bättre arbetsmiljö där ni inte behöver slitas ut i förtid och där ni får en rimlig och skälig lön för ert hårda arbete!

Arbetarsolidaritet Norrköping

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *