Arbetarsolidaritet Göteborg lanserat

Under fredagen den 11 juni hölls det möte i Göteborg som konstituerade bildandet av Arbetarsolidaritet Göteborg.

Surret har gått några månader i staden om att FAS legat i startgroparna, speciellt efter det informationsmöte som förbundet arrangerade kring konflikterna i stadens hamn i vintras. Flera av dem som nu är medlemmar i göteborgsklubben satt som åskådare på det mötet och nu har intresset för förbundet övergått i medlemskap och aktivitet.
– Mötet i Göteborg hölls mitt under pågående snökaos, ändå dök ungefär 35 intresserade upp säger förbundsordförande Micke Fritz. Det är väldigt glädjande att se några av dem nu bilda en lokalklubb, som förhoppningsvis kommer kunna växa och bli både stor och aktiv.

På uppstartsmötet i Göteborg avhandlades formalia och lokala stadgar och en verksamhetsplan håller nu på att arbetas fram. Göteborgsklubben hälsar att man är mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som är intresserade av medlemskap, eller som bara vill få mer information om vad Arbetarsolidaritet Göteborg tänker syssla med.
– Vi är ju helt nystartade. Vi kommer snart att synas ute på gator och torg i staden för att sprida vårt namn och budskap till Göteborgs arbetare, säger den nyvalde ordföranden Daniel Karlsson. Vi har ett intressant arbete framför oss och kommer behöva mycket hjälp, så alla intresserade är mer än välkomna att kontakta oss.

Arbetarsolidaritet Göteborg är en del av Förbundet Arbetarsolidaritet och medlemmarna var alla överens om att kampen på och i anslutning till lönearbetet är det som främst kommer prägla klubbens arbete, vilket också är i linje med förbundets huvudsakliga verksamhet. Man kommer stödja och utveckla kamper som syftar till att främja och flytta fram arbetarklassens positioner i staden, och genom förbundet även kunna delta på samma sätt i konflikter på andra orter i landet.
– Till skillnad från partier och fackförbund tror vi inte att arbetarklassen varken behöver eller vill ha en stark röst som ensam formulerar våra krav utan tusen röster som tillsammans deklarerar villkoren, säger Daniel Karlsson. Arbetarsolidaritet Göteborg skall vara en av de rösterna.

För dig som är intresserad av att komma i kontakt med göteborgsklubben så kan du maila dem på gbg@arbetarsolidaritet.org.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *