Avstängda efter bilder på Facebook

Två arbetare på Öresundstågen i Skåne har stängts av från sitt arbete efter att de lagt ut bilder från sitt arbete på Facebook. Arbetsgivaren DSB First anser att de åsidosatt säkerheten.

De båda anställda på DSB First fick på tisdagen efter ett möte med bolagets chefer, veta att de nu var avstängda på grund av bilder som lagts ut på Facebook. Cheferna meddelade att de sett bilderna och ansåg att de på grund av bildernas karaktär varit illojala med företaget. Bilderna som de båda tagit i samband med deras arbete, visar icke åtgärdade fel som till exempel hängande tak, trasiga skyltar och snöfyllda växlar.

Irene Lippold, DSB Firsts kommunikationsdirektör hävdar å bolagets vägnar att bilderna bevisar att de två har åsidosatt säkerheten på tågen. Vidare menar Irene Lippold, att det finns bilder som visar att de båda avstängda arbetarna inte prioriterat säkerheten ombord. Bland annat har man enligt henne, fotograferat från hytten medan tåget rullat.

– De anställda skall inte fotografera tågen eller dess delar, utan skall ha sitt fokus på sina arbetsuppgifter och på säkerheten säger Irene Lippold till ST Press.
Om nu arbetsköparna på DSB First tycker att det är viktigt att ha fokus på säkerheten, kan de väl börja med att åtgärda felaktigheter och brister, vilka indirekt utgör en säkerhetsrisk. Detta skulle uppskattas av oss resenärer, istället för att företaget väljer att trakassera arbetare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *