Euromaint Rail står fast vid uppsägningarna i Malmö

Fackförbundet Seko har hållit en central förhandling med Euromaint Rail som inte resulterade i något nytt. Företaget står fast vid sina planer att säga upp alla 91 anställda i Malmö och istället hyra in personal via bemanningsföretag.

Euromaint hänvisar till företagsekonomiska skäl och en ojämn beläggning av arbete på ombyggnadsverkstaden. Detta argument avvisar Seko som menar att det redan nu finns arbete i minst ett år framåt. Av de 91 erbjuds 20, främst tjänstemän, att stanna kvar i den nya organisationen. Resten sägs upp. Enligt Euromaint erbjuds de jobb genom ett bemanningsföretag. I januari kommer förhandlingar om uppsägning och turordning att ske.

Sekos linje är att strikt följa lagen om anställningsskydd och hänvisa till att Euromaint har tre verkstäder i Malmö och att samtliga dessa ska utgöra en turordningskrets. Många på ombyggnadsverkstaden har lång anställningstid och kan då slå ut personal på andra verkstäder säger Valle Karlsson, ombudsman på Seko, till Sekotidningen.

Kontakta gärna EuroMaint Rails VD Mats Önner på 070-520 52 10 eller besök huvudkontoret på Svetsarvägen 10 i Solna och tala om vad du tycker om deras arbetarfientliga personalpolitik.

Kjell Ström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *