Saab-konkurs kan kosta 60 000 jobbet

En konkurs ser allt närmare förestående ut för Saab. Detta efter att förhandlingarna med Koenigsegg avbrutits. Totalt skulle en konkurs för bolaget betyda att mer än 60 000 jobb försvinner.

Efter uppgifter om att ägaren General Motors inte tänker driva vidare Saab på egen hand, ser nu en konkurs ut att vara ett allt mer troligt scenario. Efter att den tilltänkta affären med Koenigsegg avbrutits, ser framtiden mörk ut för biltillverkaren.

Enligt uppgifter i Aftonbladet skulle en konkurs för Saab sammantaget innebära att strax över 60 000 jobb hotas i Sverige. Förutom 3 500 i fabriken i Trollhättan drabbas tusentals anställda i underleverantörsledet och ännu fler i andra näringar som är beroende av Saab.

Enligt Dagens Industri anses den bästa chansen för Saab vara att köpas av den kinesiska biltillverkaren Beijing Automotive. Den chansen ses dock som mycket liten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *