Man omkom i arbetsplatsolycka

Vid tiotiden på måndagen föll en man ner från en skylift när han höll på med kraftledningsarbete norr om Knutby i Uppland.

Uppsala Nya Tidning skriver att mannen arbetade med att byta ut en kraftledningsstolpe då en ledningsvajer lossade och träffade skyliftarmen som böjde sig varvid mannen föll ur korgen. Korgen befann sig vid olyckan på 20 meters höjd och mannen skadades allvarligt av fallet. När ambulansen kom fram till Akademiska sjukhuset i Uppsala konstaterade läkarna att mannen avlidit av sina skador. Arbetsmiljöverket har informerats om olyckan och kommer nu att göra en utredning.

Årligen dödas ett sjuttiotal personer på sitt arbete och tusentals andra skadas. Den borgliga regeringen, med moderaterna i spetsen, har under denna mandatperiod lagt ner Arbetslivsinstitutet och Arbetsmiljöverket har tvingats till stora neddragningar då de statliga anslagen minskat. Bl.a. har inspektioner och arbetsplatsbesöken sjunkit dramatiskt i antal. Konsekvenserna av detta har givetvis blivit en sämre arbetsmiljö och farligare arbetsplatser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *