SJ ska bli mer konkurrenskraftiga – 200 varslas

SJ kommer varsla 200 av sina 4000 arbetare, detta för att man ”ska bli mer konkurrenskraftiga”. 

Tobias Johansson på SJ:s presstjänst säger till Dagens Nyheter att varslet gäller ”[..]hela riket och alla yrkeskategorier som berörs. Det här är det första steget i processen, nu följer en fortsatt diskussion med de fackliga representanterna.”

Anledningen till varslet skall vara att man måste bli ”mer konkurrenskraftiga”, och att det är ”viktigt med hänsyn till rådande lågkonjunkturen” men något konkret exempel på hur lågkonjunkturen drabbat SJ kan inte Johansson peka ut. Han nämner dock att SJ ”tappat en del trafik i södra Sverige”.

Kapitalisternas kris härjar vidare, och fortsätter skicka folk från sina arbeten och det är vi som lönearbetar som får betala krisen med vår försörjning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *