Bittert på Saab, när 701 får gå på fredag

I dag, tisdag, blev det klart att 701 av de sammanlagt 750 varslade på Saab Automobile i Trollhättan får lämna sina jobb redan på fredag.

Facket och företaget har avslutat förhandlingarna om de varsel som lades för en månad sedan. Av de 750 varslade får 701 anställda lämna jobbet. Det gäller 646 arbetare och 55 tjänstemän.
Egentligen skulle varslet ha lagts sex månader i förväg. Men eftersom företaget genomgår en rekonstruktion, som avgör dess framtid, kom parterna överens om att varseltiden skulle begränsas till en månad. De som i dag fick besked om att de förlorar jobben, arbetar sin sista dag redan på fredag. Stämning är bitter bland arbetarna på Saab, många hoppas att de ska få komma tillbaka igen, när rekonstruktionen av Saab är färdig. För detta finns dock inga garantier och många av arbetarna går dessvärre en osäker framtid tillmötes.

Precis som vanligt är klasskillnaderna graverande. Cheferna lär fortsätta att mumsa gåslever från silverfat. Vi får hoppas att de åtminstone sätter champagnen och grodlåren i halsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *