Ingen strejk på Företagsväxter

Det blir ingen strejk på Företagsväxter i Knivsta då företaget nu slutit kollektivavtal med Kommunal.

Handelsanställdas förbund har avblåst sitt strejkhot mot Företagsväxter efter att företaget automatiskt tecknat avtal med Kommunal genom att de anslutit sig till arbetsgivarorganisationen Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet, SLA. Handels ombudsman Karin Jungerhem försöker släta över det fackliga misslyckandet och säger till Handelsnytt att det viktigaste trots allt är att företaget har kollektivavtal.
Frågan är dock vad hennes egna medlemmar på företaget tycker om att tvingas in under ett annat fackförbunds avtal som dessutom är mycket sämre lönemässigt än handels eget avtal. Handels och Kommunal skall nu hålla ett gemensamt möte med de anställda på företaget och förklara sig.

LÄS TIDIGARE ARTIKLAR:
090316 | Strejkdatum i Knivsta skjuts fram
090311 | Handels varslar om strejk i Knivsta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *