Strejkdatum i Knivsta skjuts fram

Handels strejkvarsel mot Företagsväxter i Knivsta skjuts upp till den 26 mars. Företaget säger sig vara redo att teckna kollektivavtal, dock inte med Handels utan med Kommunal.

Handels har tidigare kommit överens med Kommunal om att det är Handels avtal som skall gälla på arbetsplatsen och de som arbetar på företaget är också medlemmar i Handels. Eftersom företaget förutom lagerhantering och utkörning av frukt också sköter om företags krukväxter hävdar de att trädgårdsavtalet är det avtal som borde gälla på arbetsplatsen. Givetvis handlar det om att företaget vill komma så billigt undan som möjligt och trädgårdsavtalet skulle ge mycket lägre lön till de anställda än Handels partihandelsavtal.

LÄS TIDIGARE ARTIKLAR:
090311 | Handels varslar om strejk i Knivsta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *