Fler rika svin tvingas avstå sina bonusar.

Det är skönt när folkliga protester skördar offer. Nu på morgonen tvingades Skandia Livs ledning ta beslutet att avstå helt från rörliga ersättningar för 2008.

Skandia Livs Vd, Bengt-Åke Fagerman och de andra i ledningsgruppen tvingas därmed klara sig utan bonus. Fagerman själv mister en bonus på 850.000 kronor. Man erkänner att beslutet att samtliga åtta i ledningsgruppen ska avstå från rörlig ersättning togs mot bakgrund av de folkliga protester och den debatt som följt sedan bonussystemet blev känt. Enligt årsredovisningen skulle den rörliga lönen till ledningsgruppen, inklusive vd, ha uppgått till drygt 4 miljoner kronor för 2008.
I fjol sänkte Skandia Liv i likhet med många andra livbolag återbäringsräntan till noll för sina pensionssparare. Därför har jag inte samvete att plocka ut någon bonus hävdar Fagerman. I samma andetag bekräftar han att bonusar på sammanlagt 7,2-7,3 miljoner kronor kommer att betalas ut till alla chefer under ledningsgruppen.
En sak kan vi i Arbetarsolidaritet konstatera, att något samvete har inte Fagerman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *