Tvingades sänka sin lön

Finanskrisen gäller tydligen bara för vissa. SEB:s vd och koncernchef Annika Falkengren, ansåg sig vara värd och ha rätt att höja sin fasta lön från sju till nio miljoner kronor.

Detta mitt i finans- och konjunkturkrisen då vi vanliga arbetare piskas av nedskärningar, varsel, försämringar av våra villkor och hot om ytterligare uppsägningar om vi inte går med på att sänka våra löner.
När detta svinaktiga tilltag kom till allmänhetens kännedom utlöstes en proteststorm från kunder och vanligt folk i allmänhet. Marcus Wallenberg, SEB:s styrelseordförande säger sig inte kunna förstå reaktionerna, utan tycker att de hittat en höjning som var fullt acceptabel. Han vill inte kännas vid protesterna som ett skäl till att lönehöjningen stoppades, utan hävdar att skälet till beslut är SEB:s önskan att klara reglerna för att delta i statens bankgarantiprogram. Och naturligtvis vill han ha statlig hjälp och garantier när miljardvinsterna börjar tryta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *