Det blir inget nytt huvudavtal

Förhandlingarna som pågått mellan LO, PTK och Svenskt Näringsliv om ett nytt huvudavtal har brutit samman.

I ett års tid har förhandlingarna pågått om ett nytt huvudavtal där försämringar i arbetarnas konflikträtt och anställningsskydd varit den stora knäckfrågan. LO:s förhandlingsdelegation har kritiserats hårt från de egna leden då de nyligen lade fram ett förslag till Svenskt Näringsliv innehållandes en rad försämringar för sina egna medlemmar. Fackpamparna i LO:s delegation kunde bl.a. tänka sig att begränsa konflikträtten på en rad punkter för att blidka arbetsgivarna och få till stånd ett nytt samarbetsavtal i samma anda som Saltsjöbadsavtalets klassförräderi. Svenskt Näringsliv ville givetvis ha ännu fler försämringar vad det gällde arbetarnas rättigheter och valde att förkasta förslaget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *