Måleriföretag fortfarande i blockad

Andrés Måleri i Uppsala är sedan tre år tillbaka försatt i blockad av Målarettan eftersom de konsekvent vägrar att teckna eller tillämpa gällande kollektivavtal

Företaget har ett trettiotal anställda och en omsättning runt 20 miljoner kronor om året. På somrarna fördubblas näst intill antalet anställda då företaget systematiskt utnyttjar visstidsanställningar.
VD:n André Andersson tillhör sekten Livets ord där han är områdesledare och ansvarar för allt utåtriktat arbete i stadsdelen Gränby. Företaget startade 1994 då Gud sade åt André att starta ett måleriföretag. Sedan dess driver han företaget i enlighet med kristen etik och moral. En stor del av företagets anställda är även de medlemmar i den religiösa sekten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *