Ännu en arbetsplatsolycka

En 37-årig byggnadsarbetare skadades på tisdagen sedan han fallit från en byggnadsställning vid ett bygge på klockargatan i Uppsala

Mannen som arbetade flera meter upp på en byggnadsställning föll av okänd anledning ned på en betongplatta. Han fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset. Olyckan kommer nu att utredas av arbetsmiljöverket.
Årligen dödas ett sjuttiotal personer på sitt arbete och tusentals andra skadas. Den borgliga regeringen, med moderaterna i spetsen, har under denna mandatperiod lagt ner Arbetslivsinstitutet och Arbetsmiljöverket har tvingats till stora neddragningar då de statliga anslagen minskat. Bl.a. har inspektioner och arbetsplatsbesöken sjunkit dramatiskt i antal. Konsekvenserna av detta har givetvis blivit en sämre arbetsmiljö och farligare arbetsplatser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *