Minnesstiftelse hoppas få in fler kvinnor in i sotaryrket

Ett år har gått sedan sotaren Emelie Sundberg avled i sitt hem efter en eldsvåda. Pappa Mikael Sundberg som inspirerade Emelie till yrket har tillsammans med familj, kollegor samt nära och kära startat en insamling till dotterns minne.

För att hedra Emelie har de valt att starta en insamlingsstiftelse med mål att uppmuntra unga kvinnor att söka sig till sotaryrket.  Emelie upplevde att den mansdominerade branschen inte alltid var så lätt att ta sig fram i som ung kvinna. Emelies pappa berättar att hon tyckte det var för lite kvinnor i branschen och hoppas kunna ändra detta genom stiftelsen som inriktar sig till unga kvinnor i åldrarna 19-27 år.

Villni bidra till stiftelsen heter den Emelie Sundbergs insamlingsstiftelse för kvinnliga skorstensfejare.  Vila i frid Emelie.

Källor:   http://www.st.nu/vasternorrland/sundsvall/ett-ar-sedan-emelie-22-omkom-i-lagenhetsbranden-i-sundsvall-hedras-genom-insamlingsstiftelse  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sotaren-emelie-dog-efter-en-eldsvada

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *