Vägarbetare skyddade kollegor – får dagsböter

 

Torsdagen den 1 februari dömdes vägarbetaren Timmy Edström till villkorlig dom med dagsböter efter att ha slagit en asfaltsraka genom fönstret på en bil.

Timmy har överklagat domen och menar på att det rör sig om nödvärn. I en intervju med SVT Nyheter Småland säger han att bilister varje dag utsätter vägarbetare för livsfara, vilket bekräftas av Trafikverket och statistik från Arbetsmiljöverket.

I det här fallet, berättar Timmy, åkte en bil i hög fart vid ett vägarbete och Timmy gick ut framför bilen för att markera. Bilisten visade ingen hänsyn och stannade inte. Då slår Timmy mot rutan och den vårdslöse föraren svarar med att lämna in en anmälan.

Jag är ansvarig för mina arbetskamrater på arbetsplatsen och såg bilen komma utan att den saktade ner, hade jag inte fått stopp på bilen hade det kunnat hända en mycket svår olycka, kommenterar Timmy Edström till SVT.

Läs källan och hur han blivit stöttad av branschkollegor: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/domde-vagarbetaren-jag-kommer-overklaga-domen

Förbundet Arbetarsolidaritet har sökt Timmy Edström men inte kunnat nå honom.

Se även https://sekotidningen.se/artikel/starkt-stod-for-vagarbetaren-som-slog-asfaltsraka-i-bil/

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *