Läkerolarbetarna demonstrerade i Stockholm

Torsdag 17 maj demonstrerade Läkerolarbetarna från Gävle i Stockholm. Kravet: att produktionen ska stanna kvar i Gävle och inte flyttas till låglönelandet Slovakien.

Runt 200 personer, varav cirka fyrtio arbetare från fabriken i Gävle, samlades på Sergels torg i Stockholm för att protestera mot Cloettas planerade nedläggning av den anrika fabriken i Gävle.
– Det är otroligt smärtsamt att en fabrik som går bra lägger ner för att de vill ha större vinst. Men vi kommer inte att ge oss utan fajt. Och vårt krav är att Läkerolfabriken stannar kvar här, sa fackordförande Wellington Ikuobase i sitt tal.

Wellington Ikubase menade att företaget fått 110 miljoner i skatterabbatt och statligt stöd för att lägga produktionen i Slovakien.

Mario Izquirdo, huvudskyddsombud på fabriken, var ironisk i sitt tal och såg det från riskkapitalets sida.
– Tack alla arbetare som ställt upp. Tack för att ni har ställt upp att jobba övertid, effektiviserat produktionen, stressat lite mer och slitit ut er. Så att vi kunde få lite mer vinster och fortsätta att montera ner samhället.

Efter fler tal från olika representanter och arrangören Välfärd utan vinst, tågade demonstrationen mot Nordic Capitals kontor vid Stureplan, under slagord som ”Vad vill vi ha? – Läkerolfabriken kvar” och ”Riskkapital – ge tillbaks det ni stal”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *