Arbetarsolidaritets tredje kongress

Lördag 3 september höll Förbundet Arbetarsolidaritet sin tredje kongress i Göteborg. Under en heldag fattades beslut om stort som smått för att ta kampen framåt. Bland besluten märks bland annat att val av ny styrelse och att organisation beslutat sig för att bedriva publicistisk/förlagsverksamhet under namnet Arbetarpress.

Redan klockan åtta på morgonen samlades medlemmar i förbundet för frukost. Därefter började en lång men givande dag med viktiga beslut i Göteborg.
När verksamhetsberättelsen gicks igenom kunde det konstateras att förbundet åstadkommit en hel del under året.

Ett aktivt år
Nya lokalklubbar har under kongressåret bildats i Katrineholm, Umeå och Norrköping.
I september 2010 avslutades insamlingen till de åtalade men frikända vietnamesiska bärplockarna i Särna. Efter en lång process kunde pengarna till dem betalas ut med hjälp av en kontakt som åkte till Vietnam tillsammans med radioprogrammet Konflikt.
I oktober 2010 delades priset Arbetare till Arbetare och 10 000 kronor ut till Stockholms sopgubbar för deras framgångsrika och idoga kamp. Under våren 2011 utbetalades stöd ur Stridsfonden till ”Postarbetar-aktionen”. Under året har dessutom öppna möten hållits i Malmö, Stockholm, Göteborg, Umeå och Kalmar. Lokalklubbar har deltagigt och spridit information om förbundet och Stridsfonden vid olika demonstrationer och möten. Ny propaganda har också tryckts och spridits på arbetsplatser och till allmänheten. Flera stödfester har även hållit till förmån för Stridsfonden.

Ny ordförande och stärkt organisation
Bland besluten på kongressen märktes val av styrelse, med bland annat en ny ordförande i målaren Andrée Kjellström. Kongressen tog också beslut på att förbundet ska bedriva publicistisk/förlagsverksamhet under namnet Arbetarpress. Annars präglades en stor del av dagen av beslut om hur förbundet ska stärkas och bli ännu öppnare och effektivare.

Kongressen tog även beslut om årets pristagare av Stridsfondens pris Arbetare till Arbetare, vilket förutom äran består av 10 000 kronor. Detta beslut kommer att offentliggöras inom en snar framtid.

Efter en lång men mycket positiv kongressdag var det traditionsenligt dags för middag och festligheter. Ett stort tack till Göteborgs lokalklubb som gjorde ett ypperligt jobb i att styra med såväl lokal, mat och logi.

Förbundet Arbetarsolidaritet står efter kongressen stärkt, och vi är redo att fortsätta kampen med intensifierad styrka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *