Euromaint Rail följer Urban Outfitters – säger upp all personal

Företaget Euromaint Rail, som sysslar med spårtrafikunderhåll, säger upp samtliga 91 anställda på ombyggnadsverkstaden i Malmö. De uppsagda kommer istället att erbjudas jobb på samma verkstad – men genom bemanningsföretag.

Förra veckan deklarerade klädföretaget Urban Outfitters att de säger upp all sin personal i butiken i Stockholm för att istället ta in bemanningsföretag. Vid middagstid idag lämnade Euromaint Rail (fram till 2001 SJ Maskindivision) samma besked. Hela personalstyrkan på ombyggnadsverkstaden i Malmö har varslats, men kommer erbjudas anställningar i bemanningsföretag.

Arbetarsolidaritet har sökt Euromaint Rails VD, Mats Önner, för en kommentar till uppsägningarna. Hans telefon är dock avstängd. I ett pressmeddelande skriver företaget så här:

”För närvarande är beläggningen i ombyggnadsverkstaden god. Detta möjliggör en lösning som innebär att all uppsagd personal från ombyggnadsverkstaden kan erbjudas anställning i bemanningsföretag. Förhandlingar pågår med flera företag, och vilket eller vilka bemanningsföretag som erbjuder uppsagd personal anställning är i dagsläget inte klart.”

Euromaint Rail sköter reparationer och underhåll för bland annat SJ, Veolia, Stockholmståg och Arlanda Express. Företaget har total cirka 1400 arbetare och en omsättning på 2 miljarder kronor per år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *