Offentligt möte om arbetsplatskamp

Lördagen den 26 september inbjuder Förbundet Arbetarsolidaritet till ett öppet möte på temat arbetsplatskamp.

Medverkande är bl.a. Jessica Moya som kommer att berätta om den vilda strejken och lagerarbetarnas kamp på Lagena i Jordbro. Patrik Olofsson, fd klubbordförande på Lagena som tidigare utannonserats som talare, har tyvärr fått förhinder och kommer inte att deltaga.
Medverkar på mötet gör också Frances Tuuloskorpi som kommer att prata under rubriken: Folkrörelselinjen – inte bara Bagarn. Om att kämpa på jobbet, och om vad som händer om man inte gör det. Tid för frågor och diskussion kommer att finnas.
Vidare kommer Förbundet Arbetarsolidaritet att dela ut Stridsfondens årliga pris, Arbetare till Arbetare i samband med mötet. Priset kommer i år att tilldelas det kämpande arbetarkollektivet på Lagena i Jordbro med motiveringen att de vågat ta strid mot företagets svinaktiga sätt att kringgå LAS och ersätta fast anställda med inhyrd personal från bemanningsföretag. Frågan är principiellt viktig för den svenska arbetarklassen då arbetsköparna ständigt angriper de rättigheter vi som klass slagits för i generationer. Lagenaarbetarna valde att sätta ner foten och av denna anledning får de priset. Priset kommer i år att vara på 5000 kr.

Datum: Lö 26/9
Tid: 12.00
Plats: ABF-huset (Fabiansalen, 1tr) Sveavägen 41 Stockholm

Frivillig entré som tillfaller stödinsamlingen för arbetarna på Lagena. Välkomna!

Läs mer om mötet på Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *