Handels varslar om strejk i Knivsta

Handelsanställdas förbund har varslat om strejk på frukt- och blomleverantören Företagsväxter i Knivsta utanför Uppsala.

Enligt facket ligger de anställdas ingångslöner flera tusen kronor under miniminivån, och de får ingen övertidsersättning. Företaget vägrar att teckna kollektivavtal. Om företaget fortsätter att säga nej tas alla Handelsmedlemmar på arbetsplatsen ut i strejk 19 mars.
På företaget finns 25 anställda inom Handels avtalsområde. De flesta är med i facket, förutom de som jobbar extra. Främst jobbar de med att packa och köra fruktkorgar till arbetsplatser. Förutom det levererar och underhåller de växter som olika företag hyr eller köpt av Företagsväxter.

En anställd på företaget, som vill vara anonym, säger att personalen länge velat ha kollektivavtal och bättre arbetsvillkor.
– Lönerna är dåliga, övertid ersätts bara med komp timme för timme, och arbetsmiljön är dålig, säger den anställde.

På Företagsväxters hemsida skryter man om bästa kreditvärdighet och om att företaget aldrig har tagit något lån. Uppenbarligen har företaget heller aldrig betalat ut anständig lön till de anställda vilket nu kan bli väldigt kostsamt både på det ena och andra sättet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *