Metall hugger industriarbetarna i ryggen

I ett pressmeddelande reagerar Malmö Industriarbetarsyndikat skarpt på IFMetalls lönesänkningsstrategi

Pressmeddelande: IFMetall hugger industriarbetarna i ryggen
Malmö industriarbetarsyndikat 3 mars 2009

Den 2 mars tecknade IFMetall ett permitteringsavtal som gör det möjligt att lokalt sänka lönerna 20 procent.
Malmö industriarbetarsyndikat av SAC – Syndikalisterna anser att permitteringsavtalet hugger industriarbetarna i ryggen. IF Metall och Teknikföretagen, Industri- och kemigruppen samt Metallgruppen tecknade den 2 mars ett permitteringsavtal som gör det möjligt att lokalt sänka lönerna 20 procent.

– Permitteringsavtalet som har tecknats går ut på att Teknikföretagarna får sänka industrilönerna med upp till 20 %. Den tid som dessa 20 % motsvarar i arbetstid skall arbetarna antingen tvingas att arbeta med 80 % av lönen eller tvingas in i på obetalda företagsutbildningar. Alltså kommer en industriarbetare i praktiken jobba 100 % men permitteringsavtalet kallar 20 % av tiden för utbildning. Samtidigt som Volvo vill höja bonusarna för de 250 högsta cheferna accepterar IF Metall en sänkning av alla industriarbetares löner. Industriarbetarna får betala kriskalaset. Därigenom har IF Metall förrått och huggit Sveriges industriarbetarna i ryggen, säger Dan Zylenski, ombud för fackföreningen Malmö industriarbetarsyndikat av SAC syndikalisterna.

Malmö industriarbetarsyndikat av SAC är en fackförening inom SAC syndikalisterna som organiserar medlemmar på verkstäder, fabriker och tryckerier .

Malmö industriarbetarsyndikat av SAC

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *