•  

 • Sök på sidan


  Kapitalismens fula tryne bekänner färg i juletid

  Kapitalismens fula tryne brukar särskilt bekänna färg i juletider, jag tänker då främst på Ericssonarbetarna i Gävle och bilmontörerna i Trollhättan och Trestadsregionen. En blytung spark i arslet eller en jul i fullständig ovisshet är vad dessa får i julklapp.

  Törs vi hoppas på en fabriksockupation med lite handfasta tillrättavisningar efter nyår? Jag och hela förbundet håller tummarna iallafall.

  Själv är jag plattsättare och var varslad om uppsägning ända tills i fredags en timme innan jag skulle anmäla mig på arbetsförmedlingen, då ringer chefen och drar tillbaka varslet, eftersom det fanns jobb så det räckte och blev över. Detta var alltså tvärtemot vad han ljugit om för Byggnads i MBL-förhandlingarna för 2.5 månad sen, då hette det att det var massiv arbetsbrist under jul.

  Man blir helt matt av själva girigheten i att systematiskt planera att spara in på betalda helgersättningar under jul för det är exakt det allting handlar om, jag har svårt att överhuvudtaget ta in hur man kan vara så cynisk mot anställda som dragit in pengar åt en hela övriga arbetsåret. I det här fallet hade Byggnads tryckt på in i det sista för att dom skulle dra tillbaka några fler varsel, alltid något. Men egentligen skulle naturligtvis alla varsel av den här typen ogiltigförklaras!

  En julhälsning måste också sändas till kamraterna i Göteborgs Hamn, alltså Hamnfyrans kämpande arbetarkollektiv, inte de överkompenserade svinen i Göteborgs Hamn AB som försöker attackera hamnarbetarna med försämringar och prat om arbetsbrist, ett prat som gång på gång visar sig vara felaktigt. Som tur är har dom nu börjat inse att Hamnfyrans gubbar och gummor inte är rätt liga att ge sig på, varför dom nu börjat backa på en rad punkter... kollektiv kamp lönar sig alltså återigen.

  Nu ska jag börja med köttbullsmeten och önskar alla som följer vår sida och sympatiserar med vårt förbund en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!

  David Eskilsson, Förbundstyrelseledamot i Västerås


  I Stridsfonden finns just nu: 93090 kr

    93%

  Totalt har 181965 kr inkommit sedan starten av fonden varav 88875 kr har delats ut.
  Det nuvarande målet är att fonden skall förfoga över 100000 kr. De 93090 kr som nu finns tillgängligt i fonden motsvarar ca. 93% av detta mål.

  Kalendarium

  Nya aktiviteter ?r under planering!