•  

 • Sök på sidan


  Tal vid stödmanifestation för Stockholms sopgubbar

  Förbundsordförande Sebastian Karlssons tal på manifestationen till stöd för Stockholms sopgubbar 12/8

  "Hej

  Jag heter Sebastian Karlsson och kommer från Norrköping. Anledningen till att jag står här framme och talar idag är att att jag är ordförande för förbundet Arbetarsolidaritet och att vi, med pengar från vår stridsfond i botten, tagit initiativ till den insamling för Stockholms sopgubbar som ni säkert sett i sociala medier eller läst om i olika tidningar.

  Insamlingen pågår fortfarande och syftar till att hjälpa sopgubbarna med de kostnader som uppstår i och med deras rakryggade agerande gentemot RenoNordens löne- och villkorsdumpning. Just nu är insamlingsmålet 200 000 kr med cirka 170 000 kr insamlade. Ni kommer säkert se några av oss gå omkring med bössor och skramla här.

  Förutom att uppmana alla här att stödja sopgubbarna på alla sätt de kan så skulle jag vilja ta tillfället i akt och rikta ett tack till Stockholms sopgubbar med familjer för det ni gör och går igenom, för hur det inspirerar andra arbetare runtom i landet att organisera oss och gemensamt agera mot problemen på våra arbetsplatser. Tack!

  Stöd Stockholms sopgubbar – sätt stopp för RenoNorden!"  Namn:
  E-post:

  I Stridsfonden finns just nu: 93090 kr

    93%

  Totalt har 181965 kr inkommit sedan starten av fonden varav 88875 kr har delats ut.
  Det nuvarande målet är att fonden skall förfoga över 100000 kr. De 93090 kr som nu finns tillgängligt i fonden motsvarar ca. 93% av detta mål.

  Kalendarium

  Nya aktiviteter ?r under planering!